Kiwi-likeur

0
(0)

Vriend Ruud heeft de zuidgevel geheel begroeid met enkele enorme kiwistruiken. Daarvan maakt hij meestal ettelijke potten jam. Bij mijn bezoekje kreeg ik een paar kilo mee waarmee ik behalve kiwi-jam maken, ook eens wil experimenteren met kiwi-likeur en kiwi-chutney.

Hier alvast de likeur, de jam en chutney volgen later: 7 (zeer) rijpe kiwi’s geschild, elk in 8 partjes verdeeld, en samen met 450 ml Black Rum en 110 gram kristalsuiker in een 1 liter Weckbokaal weggezet.
Gedurende 4 weken elke dag even omschudden. Daarna zeven en bottelen.

Nog even geduld dus om het resultaat te kunnen proeven!

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...