Knolselderijsoep

0
(0)

Ik ben gek op soepjes, er gaat geen dag voorbij zonder soep! Je kunt vrijwel overal een lekker soepje van brouwen, vaak gaan er ook restjes van wat overbleef in, samen met wat verse spullen weer goed voor een lekker maaltijdsoepje.
Deze keer eens knolselderij geprobeerd: er lag nog een hele knol, dus die in kleine blokjes gesneden en samen met een gesnipperd uitje, een steel bleekselderij en een half pepertje in wat olijfolie aangezet. Kokend water en een bouillonblokje erbij en een kwartiertje zachtjes laten pruttelen. Dan pureren met de staafmixer en een restantje crème fraîche er door roeren. Nog even laten doorwarmen op een heel laag pitje.
Bij het serveren garneren met wat uitgebakken spekblokjes en fijn gesneden peterselie.

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...