Kom uit de kast… 😄
Ja die oven dan hè… 😄 Dit recept stelt natuurlijk niks voor – maar het was wel dé test voor de nieuwe oven: komt het bladerdeeg ook écht knapperig uit de nieuwe oven? En dat deed het… na vele meer of minder mislukte baksels (klef bladerdeeg, ‘natte’ ovenschotels) besloten om de simpele Bruynzeel oven die bij de koop inbegrepen was toch maar te vervangen door een échte oven (Siemens). Experimenteren met lang voorverwarmen, hogere temperatuur instellen (dan voorgeschreven in het recept) e.d. hielp niet en vergalde een beetje het bakplezier. Nu, dat is meteen terug bij de eerste test van de nieuwe oven: zo’n heerlijke vers knapperige bladerdeeg appelflappen hebben we nog nooit gehad. Vulling: appel, beetje citroensap, bruine basterdsuiker en in Tribelle geweekte rozijnen. 25 minuutjes op (échte) 200 °C en smullen maar, mjammie! 😋
Hahaha… veel bakplezier gewenst!! 👨🍳
Nou groot gelijk… ergernis over materiaal en misbaksels zijn verleden tijd…Bakkers bakt U maar…..
Goed gedaan… Want goed materiaal is het halve werk, nietwaar?