Krokante paddestoelenrisotto

5
(1)
Mijn lievelings troost-eten: risotto. Passend bij de tijd van het jaar met paddestoelen, deze keer kastanjechampignons en porchini (eekhoorntjesbrood),die in de oven gebakken worden. Uitspreiden op de bakplaat, besprenkelen met olie en p&z en ong. 15 minuutjes op 200 gr. 

Twee sjalotjes snipperen en fruiten in roomboter, arboriorijst erbij en bakken en daarna afblussen met droge vermout (als je die niet in huis hebt, kan je ook droge witte wijn of extra droge sherry nemen), tot het vocht verdampt is en daarna lepel voor lepel de paddestoelenbouillon erbij, dat duurt zeker 20 minuten, daarna parmezaan en een klont boter erdoor roeren. Overdoen op voorverwarmde borden, de gebakken paddestoelen erop scheppen en bestrooien met peterselie, geraspte parmezaan en in roomboter gebakken panko (of grof paneermeel of gemalen witbrood). Dat laatste geeft een heerlijk crunchy effect! 
Verrukkelijk!!!! 

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 5 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?