Krokante paddestoelenrisotto
Mijn lievelings troost-eten: risotto. Passend bij de tijd van het jaar met paddestoelen, deze keer kastanjechampignons en porchini (eekhoorntjesbrood),die in de oven gebakken worden. Uitspreiden op de bakplaat, besprenkelen met olie en p&z en ong. 15 minuutjes op 200 gr.
Twee sjalotjes snipperen en fruiten in roomboter, arboriorijst erbij en bakken en daarna afblussen met droge vermout (als je die niet in huis hebt, kan je ook droge witte wijn of extra droge sherry nemen), tot het vocht verdampt is en daarna lepel voor lepel de paddestoelenbouillon erbij, dat duurt zeker 20 minuten, daarna parmezaan en een klont boter erdoor roeren. Overdoen op voorverwarmde borden, de gebakken paddestoelen erop scheppen en bestrooien met peterselie, geraspte parmezaan en in roomboter gebakken panko (of grof paneermeel of gemalen witbrood). Dat laatste geeft een heerlijk crunchy effect!
Verrukkelijk!!!!
Oeh….wauwie!!! Het klinkt heerlijk en het water loopt me in de mond… Het is dan ook mijn lievelings…… heerlijk comfort food😋❤
Ik heb het natuurlijk niet geproefd (helaas) maar zolekker beschreven, dat is toch zeker 5* waard!
Dank je. Het was ook echt super heerlijk.
Risotto is altijd heerlijk, echt ’troostrijk’ eten. Smullen…