kumquat marmelade
Met kerst een grote schaal citrusvruchten gekregen waaronder ook de kleine kumquat. Ziet er uit als ‘n mini Sinasappel maar de ovale vorm van een mini citroentje…. Smaakt ook wat zurig, maar de schil heeft wat zoetig. Ik heb er een marmelade van gemaakt. Goed gewassen en in kleine schijfjes gesneden. De pitjes eruit gehaald en deze in een thee-ei gedaan.je wilt ze niet in de marmelade hebben maar ze bevatten veel pectine wat mooi de marmelade bindt. Een nacht laten weken in water zoveel dat de gesneden vruchtjes onder staan. Dit om de schil te weken. ‘s ochtends maak je de marmelade door te koken met suiker zoals je normaal jam maakt. Ik koos voor naturel omdat het de eerste keer is. Maar ik lees ook leuke combinaties met gember of bijv chilipeper. Lekker bij een kaasplankje of een bij lam, gevogelte…. Ziet er leuk uit die kleine oranje vruchtrondjes die uit het jamglas kijken…… 🥭🥭🥭🥭
Ik hou niet zo van marmelade, maar misschien een idee voor een kumquat-likeurtje? πΈπ
Ja zekers…. Dat had ik er nog bij willen schrijven…. Zijn genoeg recepten van…
We…. One… Mind…. π
O heerlijk… Ik ben dol op marmelade. ππ Die je nu gemaakt hebt zou ik wel eens willen proeven.
Op dit moment hebben we een potje “marmelatta di arancia rossa di sicilia”. Zalig ππ