Lamsstoof met tomaat en olijven
Na een fikse zondagwandeling en eens zo zware borrelsessie bij De Zotte Lambiek in Teuven, en daarna nog met de achterburen een aftersessie bij La Frontière in Slenaken, smaakt een stoofpot (die al klaarstond) opperbest!
600 g lamspoulet in dobbelstenen aanbraden, daarna 2 uien en 5 stengels bleekselderij in stukjes meebakken. Kruiden met peper en zout. Toevoegen: 3 tenen gehakte knoflook, 3 takjes rozemarijn en 2 tl venkelzaad en dit alles nog 3 min meesmoren. 2 blikken @ 400 ml gepelde tomaten toevoegen, evt nog wat water en ca 2 uur stoven tot het vlees boterzacht is. Naar wens laatste kwartier zwarte olijven toevoegen. Serveren met rijst, friet of brood. Mooie kost nu we weer wintertijd hebben 😀
600 g lamspoulet in dobbelstenen aanbraden, daarna 2 uien en 5 stengels bleekselderij in stukjes meebakken. Kruiden met peper en zout. Toevoegen: 3 tenen gehakte knoflook, 3 takjes rozemarijn en 2 tl venkelzaad en dit alles nog 3 min meesmoren. 2 blikken @ 400 ml gepelde tomaten toevoegen, evt nog wat water en ca 2 uur stoven tot het vlees boterzacht is. Naar wens laatste kwartier zwarte olijven toevoegen. Serveren met rijst, friet of brood. Mooie kost nu we weer wintertijd hebben 😀
Gebruik je dan niet de eigengemaakte passata daarvoor?
Zou deze wel eens willen proeven….venkelzaad is ook verassend.
Fijn dat de stoof klaar staat na al dat wandelen en borrelen.