Linzen met een Mexicaanse twist
In het kader van vezelrijk-eiwitrijk-weinig vet proberen wij geregeld linzen, bonen of kikkererwten te eten. Hierbij een recept om de linzen aantrekkelijk te maken:
Halve rode ui in ringen snijden, wat worteltjes in plakjes snijden. Tijdje smoren in wat olijfolie, theelepel gemalen komijn en draai peper toevoegen. Intussen zak Hak linzen afspoelen en toevoegen, evenals een blikje Mutti cherrytomaten (had ik toevallig nog, verse cherrytomaatjes meebakken kan natuurlijk ook). Limoen erboven uitpersen en het geheel lekker door laten warmen. Bord garneren met plakjes avocado, limoen en verkruimelde Nacho-chips. Volgende keer bak ik nog een pepertje mee voor de pit.
Halve rode ui in ringen snijden, wat worteltjes in plakjes snijden. Tijdje smoren in wat olijfolie, theelepel gemalen komijn en draai peper toevoegen. Intussen zak Hak linzen afspoelen en toevoegen, evenals een blikje Mutti cherrytomaten (had ik toevallig nog, verse cherrytomaatjes meebakken kan natuurlijk ook). Limoen erboven uitpersen en het geheel lekker door laten warmen. Bord garneren met plakjes avocado, limoen en verkruimelde Nacho-chips. Volgende keer bak ik nog een pepertje mee voor de pit.
Je moet wat om het aantrekkelijk te maken iiid. Ik bid nie voor die bonen en 🐸 erwten.
Ik ook niet…. als een recept al begint met “om het aantrekkelijk te maken” sla ik snel over…. Ieder z’n meug… 😉
Nou Elise, ik ga dit recept zeker proberen. Ziet er lekker, kleurrijk en fris uit. Wij eten regelmatig kikkererwten, linzen (allerlei soorten, heb je al eens beluga linzen geprobeerd, die zijn ideaal voor een salade) en diverse bonensoorten, zoals limabonen, zwarte bonen, etc. Inderdaad vol vezels en eiwit en weinig vet. En er zijn zo veel leuke variaties te bedenken, zodat het heel wat anders is dan die grauwe, kleur- en smakeloze macrobiotische bonenprut van vroeger… 🤗
Nou, een lekker bordje Chili con carne anders… 😄
Dat is niet te versmaden. Maar een bordje chili sin carne kan ook heerlijk zijn. Voor erbij dan verse guacamole en crème fraîche.