makkelijk volkorenbrood
Heb dir recept al eerder geplaatst, meestal met speltmeel en verse gist. Nu eens met bio volkorenmeel en droge gist. Supersimpel, nauwelijks voorbereiding, echt een 'piece of cake'…
Meng 500gr volkorenmeel met 150gr pitten en zaden (sesam, zonnebloem, pompoeb, lijnzaad, etc) en 2 tl zout.
Los 2 zakjes droge gist (samen 14 gram) op in 1/2 liter lauwwarm water en meng dat met het meel/zadenmengsel.
Doe er nog 2 lepels appelazijn bij en roer alles kort door en vul er een ingevette brood vorm mee.
Het deeg is een beetje nat en plakkerig, maar dat hoort zo. Het hoeft niet te rijzen, dat gebeurt in de oven.
Zet de vorm onderin een KOUDE oven. Stel de oven in op 200 graden, boven-en onderhitte, en bak 1 uur. Zet daarna de oven uit, maar laat de vorm nog een half uurtje in de gesloten oven staan. Daarna op een rooster laten afkoelen.
Simpeler kan niet, geen kneed- en rijswerk, en toch een heerlijk brood.
Ziet er mooi uit!
Prachtige ambachtelijk mik