Merlozzo Finocchio Carotte
Na al dat gemacramee toch ook even in de keuken gestaan.
Venkel plakken eerst gestoofd met boter in de pan en daarna in een schaal leggen met geraspte kaas erover ; in de oven op 180 gr 20 min gratineren, afmaken met een gesnipperd pepertje.
Worteltjes smal gesneden gegaard in de boter op een laag vuurtje en dan glaceren met suiker.
Kabeljauwfilet paneren; dwz eerst een streek geklopt ei, dan gezeefde bloem, weer ei, en dan paneerlaagje. Rustig bakken in de pan(Willem’s werkje… Want daar heb ik geen geduld voor)
en on the site nog een knoepselderijsalade…….
Lekker! Jullie pap maakte ook vaak geglaceerde worteltjes….
Lekker, klassieke combinatie, vis met worteltjes, ik weet nog dat ons pa dat vroeger ook wel deed, die hele dunne worteltjes glaceren. Ik doe het ook nog wel eens, van hem geleerd… Maar, volgens mij moet je bij het paneren toch eerst beginnen met bloem, daarna het ei en dan paneermeel… ?
Oh ik dacht van Stan geleerd te hebben ei-bloem-ei-paneer
Ja klopt daar heb ik het ook van geleerd, 🥕🥕🥕
Nee hoor… melk-bloem-ei-paneer (en evt. nog eens ei-paneer) is het altijd geweest. Maar dat zal op zich niet veel uitmaken qua smaak, alleen qua constistentie en dikte van het gepaneerde laagje. Bij een stukje vis is eigenlijk alleen bloemen al voldoende, maar bij bijvoorbeeld een stukje Camembert of bij kroketten (meer vloeibare inhoud) is een dubbele paneer beter…😉
Ohh ja…. Die melk was ik echt vergeten…. Volgende X vraag ik het je gewoon weer even voor een reminder⁉️