Paella van couscous met kip en gegrilde bimi
Ingrediënten:
(voor 4 porties – ik heb voor ons twee van alles de helft genomen)
- 2 buisjes saffraan à 0,05 g
- 1 groentebouillontablet
- 400 g kipfilet
- 3 tomaten
- 2 tl gerookte-paprikapoeder
- 300 g parelcouscous
- 125 g tuinerwten
- 200 g bimi
- 1 citroen
- 5 el olijfolie
- 1 ui
Snipper de ui en snij de kipfilet en tomaat in blokjes. Bak de kipblokjes in 2 min rondom bruin in de olijfolie, voeg daarna de ui en tomaat toe. Voeg het gerookte paprikapoeder toe en laat alles even meebakken. Voeg de erwten de parelcouscous, en een bouillon van 500 ml kokend water, het daarin opgeloste groentenbouillonblokje en saffraan toe. Draai het vuur zacht en laat de couscous in ongeveer 12 tot 15 min gaar worden – af en toe roeren anders koekt het aan. Grill ondertussen de bimi in ca. 4 minuten beetgaar. Snij plakjes van de citroen.
Schep de paella op een schaal (of direct op het bord), verdeel de bimi erover en garneer met citroen.
Smakelijk eten!
Heerlijk vrijdagavond gerechtje!
Bij paella denk ik toch ook aan chorizo mosselen en gamba’s ….
Zal het zelfde zijn als “pasta carbonara”…..noem het niet zo als er niet de juiste ingrediënten voor wrden gebruikt.
Neemt niet weg dat het wel lekker is…..