Pane comodo fatto in casa senza impasto

5
(1)

Tja, het recept hoef ik hier niet meer te beschrijven, dat heeft Michelle al gedaan. Naar aanleiding van haar resultaat, heb ik echter – op gevoel – twee dingetjes anders gedaan: in plaats van instant (gedroogde) gist, heb ik eens verse gist gebruikt. Dat had ik nog nooit eerder gedaan, altijd met instant gist gewerkt, maar het leek me nu leuk om dat eens uit te proberen. Ik heb ook wat meer gist dan beschreven gebruikt: ca. 20 g verse gist. Dat komt overeen met 7 g gedroogde gist: de hoeveelheid die je normaal ook gebruikt voor een brood van 500 g. Mevrouw Benedetta uit filmpje gebruikte 2 g gedroogde gist, dat vond ik eigenlijk erg weinig. Ik heb een grote ‘Le Creuset’ pan gebruikt, dat leek mij ook beter voor de warmteverdeling dan een dunne stalen pan. Na het verstrijken van de genoemde baktijd (30 min. mét, en 20 min. zonder deksel), heb ik, afgaande op de kleur, het brood nog een tiental min. extra in de oven (zonder deksel) gegund. Resultaat: Mooi van kleur, krokante korst, en heerlijk van smaak! Wie volgt?

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 5 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...