Pasta al Ragù bianco

5
(1)

Voor ieder die minder houdt van een traditionele ragù (tomatensaus  a la bolognese), hier een perfecte tomaatloze vervanging: “witte saus”:

3 Knoflooktenen, 1 ui, wat bosuitjes, 1 bleekselderijstengel, 1 wortel: alles fijngesneden in wat olijfolie en beetje boter aanfruiten, wat fijngesneden pancetta erbij bakken, na 10 min. 350 gr. half rund/half kalf gehakt rul bakken. Kruiden met peper en zout, nootmuskaat en verse blaadjes thijm. Na 10 min. afblussen met een scheutje sjadonnee-hee…, en in laten koken. Dan 200 ml bouillon erbij en laten sudderen, minstens een half uurtje. Ondertussen pasta al dente koken. Daarna een bakje 250 gr mascarpone door de saus roeren, afmaken met vers geraspte nootmuskaat en zwarte peper en wat fijngesneden verse peterselie. Pasta door de saus roeren, even de smaken laten intrekken en serveren met wat geraspte pecorino-kaas erover… mjummie!!
Credits: Gino d’Acampo en een beetje van mezelf 😊


Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 5 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?