pasta spinazie met tonijn.
Dit is een klassieker …. Wilmy maakt het ook regelmatig,ik weet niet of iedereen het kent . Vandaar dat ik toch even wil delen
Pasta koken
Spekjes uitbakken en een gesnipperd uitje en knoflook toevoegen. Enkele ansjovisjes mee bakken ,lekker voor een ziltige smaak.
Verse spinazie ( diepgevroren mag ook ) in de wok mee wokken . Afmaken met peper en nootmuskaat. Ik had nog n bakje Philadelphia kaas wat er mooi bij past om het geheel wat romig te maken.
Pasta a dente erbij en klaar is je pastagerecht.
Bon apetito.
Lekker, wij doen er meestal room erdoor, smakelijk eten
Volgens mij komt het recept idd van Wilmy, ik weet nog dat ik het wel eens bij Hemingway als dagschotel serveerde…. (da’s toch ook al meer als 30 jaar geleden!) (De dagschotel kostte toen 12 gulden 50!😉)
Maar ansjovis doe ik er nooit door, de spekjes geven al voldoende zout.
Toch leuk dat zo’n recept “levenslang” mee gaat!
En niet te vergeten: een blikje tonijn erdoor natuurlijk…
Dit is echt een oud recept, maar ik maak het nog regelmatig.
Dit was het vaste recept op de vrijdag toen de kinderen klein waren, als wilmy moest werken. Met spinazie a la crème uit de vriezer, maar spekkies en rode ui waren wel essentieel. Tonijn pas op het laatst er doorheen, anders proef je ‘m niet meer.
Altijd prijs, kan niet mislukken en het gaat voor mij nooit vervelen!