Pastinaak-knolselderij-peer soepje
Na de feestdagen liggen er altijd nog interessante dingen in de groentela. Een aantal gebruikte ik voor onderstaande soep die ik in kleine porties ingevroren heb om als warme amuse op te dienen:
3 pastinaken, schijf knolselderij, 1 ui, 1 handpeer in blokjes snijden. Ui in wat olie fruiten met 2 theelepels kerrie, op het laatst ook de groenten en de peer toevoegen. Blussen met 1 liter water en 2 groentenbouillonblokjes en laten koken tot de groenten zacht zijn. Soep pureren, serveren in kleine kommetjes met een lepeltje losgeklopte zure room of crème fraîche en wat uitgebakken blokjes chorizo als pittige tegenhanger.
3 pastinaken, schijf knolselderij, 1 ui, 1 handpeer in blokjes snijden. Ui in wat olie fruiten met 2 theelepels kerrie, op het laatst ook de groenten en de peer toevoegen. Blussen met 1 liter water en 2 groentenbouillonblokjes en laten koken tot de groenten zacht zijn. Soep pureren, serveren in kleine kommetjes met een lepeltje losgeklopte zure room of crème fraîche en wat uitgebakken blokjes chorizo als pittige tegenhanger.
Het soepje was inderdaad heerlijk. Grappige combinatie: pastinaak, peer en knolselderij. De laatste was gelukkig niet overheersend.