perencake
Perencake, ik vind peer een herfst fruit. Deze cake maakte ik met 200 Gr bloem, snufje zout, theelepel baksoda, 2 eitjes, 250 ml yoghurt, 150 Gr lichte
basterdsuiker. Om het helemaal herfstig te maken 2 theelepels gember en kaneel toevoegen. dan de peer in stukken erbij.
Makkelijk te mixen met een houten lepel.
In de cakevorm doen en bovenop nog wat mooie stukken peer gelegd en wat amandelschaafsel.
60 min op 180 Gr. Echter na het rijzen en bakken zag je de peer niet meer bovenop liggen.
Dat kun je denk ik voorkomen door de peer ( of welk fruit ook ) licht te bestuiven met wat bloem,dan zakt het niet weg in de vloeibare massa…… volgende keer aan denken…..
Het smaakt er niet minder om , is lekker met het zachte fruit en n pittigje van de gember……
Heel inspirerend, we bakken nooit cake maar gaan het nu toch eens proberen.
Doen…..en met de yoghurt variant ipv boter is het niet zo “zwaar / kcal vol “