Petatte, vleis en greunte maar dan anders
Vandaag petatte, vleis en greunte maar dan met een twist:
Gemixte aardappeltjes uit de oven met basilicumolie, oregano, tijm, marjolein. Groene groenten: mix van gekookte verse sperziebonen, sugar snaps en erwten met nootmuskaat. Uit de kamado: varkenshaasjes (kerntemperatuur 60 graden) en een paddenstoelenroomsaus. Op speciaal verzoek hiervan het recept: 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook en ca 3 ons kastanjechampignons (plakjes) 5 min in roomboter smoren. Afblussen met 50 ml madeira (sherry kan ook maar dat hebben we niet). 1 pot bospaddenstoelen fond toevoegen, aan de kook brengen. Daarna ca 200 ml slagroom toevoegen (de helft van de hoeveelheid fond) en nog wat in laten koken. Deze saus heeft een heerlijk rijke paddenstoelensmaak.
Na: koffie met Chouffe Coffee: warme likeur in een glaasje met een toef slagroom. Caramel-nougat als snoepje erbij.
Champion roomsaus ben ik geen fan van maar deze met Madeira is echt lekker. Heerlijk mals varkenshaasje….perfecte timing in de Inferno Kamado…
Ons mam zou zeggen: ” Zoë kins-se nog unne haup 💩 lekker maake….” 😆
Ohh ja niet te vergeten….de La Chouffe likeur warm bij de koffie …jam jam…deze in winter bij een kampvuur……maar ook nu heerlijk op het terras.