pita broodjes

0
(0)
We kennen de pitabroodjes vaak van de shoarmazaak, gevuld met shoarma, sla en veul ,veul, knoflooksaus. Deze broodjes zijn ook  te koop, maar naar mijn idee zijn de broodjes vaak keihard en super droog. Tijd dus om eens zelf aan de slag te gaan om Griekse pitabroodjes te maken.
Het regent toch de hele dag..dus dan….. bakken maar…..
Ingrediënten Grieks pitabroodje
240ml lauw/warm water
zout snufje
7gr. gist
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
400 gr. bloem
Evt theel. Komijn
Meng de gist met het water en laat dit minimaal 5 minuten inwerken.
Meng in een kom de bloem, zout, olijfolie, honing en komijn (of een andere smaakmaker) en roer goed door elkaar (gebruik je een keukenmachine, doe dit dan op de laagste stand)
Doe nu heel langzaam het water met het gist bij de bloem, blijf ondertussen het deeg kneden. Voeg het water beetje bij beetje toe totdat je een mooi deeg hebt.
Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg (keukenmachine, laagste stand). Laat het deeg minimaal een uur rusten in een kom met een warme vochtige theedoek eroverheen.
Haal het deeg uit de kom en verdeel in 12 gelijke delen, maak er bolletjes van en laat het deeg nog een kwartiertje rusten met een theedoek eroverheen.
Rol de bolletjes deeg uit tot de gewenste vorm, zorg dat het deeg niet dik is, het deeg rijst nog in de pan.
Verhit (met eventueel een klein beetje olijfolie in) een koekenpan en bak de Griekse pitabroodjes aan elke kanten 2 tot 3 minuten.
Heel grappig want ze gaan opbollen als een ballon…
Bewaar de pita’s op een warm bord (zet het bord op een pannetje water) en dek af met folie totdat alle pita broodjes gebakken zijn of in een warme oven.
Ik heb ze gevuld met  zelfgemaakte tzatziki, sla,  shoarma reepjes en knoflooksaus…..
Te veel pita broodjes gemaakt? Je kunt de pita’s altijd invriezen en op een later moment nog even toasten in de broodrooster of verwarmen in de koekenpan.

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?