Plaattaart met witlof, brie en walnoten
Vooruit dan maar, er ligt nog steeds een dun laagje sneeuw bovenin Slenaken, een winters recept is daarom op zijn plaats. Voor de plaattaart 6 plakjes bladerdeeg ontdooid en aan elkaar gekleefd. 500 g witlof (bittere kern verwijderd) in ‘schellen’ even gesmoord in wat olie, p&z. Omdat de honing nog in NdB staat, schepje Christmas confiture toegevoegd tijdens het bakken, moet hetzelfde doen 😃. Deeg besmeerd met mosterd, gesmoorde witlof erop, plus 1 rode ui (rauw) in ringen, handje walnoten, 1 ons brie in plakjes, bestrooien met tijm (fijn dat ik dat tegenwoordig in de diepvries heb, left over van een verse bos). Ca 30 min bij ruim 200 °C bakken.
Smaakte prima maar we zijn er niet per definitie fan van, wel goed voor de dagelijkse hoeveelheid groenten.
Het leek een beetje op Flammkuchen, maar die heeft zeer zeker mijn voorkeur… 😉
Mmm weet ik ook niet….. Wat zou een sappige peer in schijfjes erbij gedaan hebben?
Misschien wel een goed idee Michelle, Wie gaat de challenge aan en doet iets leuks met witlof, brie en walnoten?
Ik denk dat witlof in een klassieke quiche wat beter tot zijn recht komt, de wat uitgesproken smaak dan wat gedempt door de room en het ei.
Denk dat het een goed idee is om er schjnfjes peer bij te doen. Maar ik zou ook eerst de bodem bestrijken met een dun laagje crème fraîche of roomkaas met kruiden en dan de witlof, uiringen, partjes peer en noten erop.