Plaattaart met zoete aardappel, groene paprika, feta en walnoten
Deze plaattaart gaat je maximaal geadviseerde daginname van verzadigd vet ver te boven, maar de smaken en textuur zijn zó heerlijk dat ik hem toch even deel.
– 2 grote zoete aardappels en 1 groene paprika in blokjes snijden en kort met wat olijfolie en (bijv) cajunkruiden aanfruiten. – rol koelvers bladerdeeg met het bakpapier op een ovenplaat leggen en bestrijken met crème fraîche. – aardappel/paprika mengsel over het deeg verdelen, stukje feta erboven verkruimelen en wat vers gemalen peper en oregano erover strooien.
– 2 grote zoete aardappels en 1 groene paprika in blokjes snijden en kort met wat olijfolie en (bijv) cajunkruiden aanfruiten. – rol koelvers bladerdeeg met het bakpapier op een ovenplaat leggen en bestrijken met crème fraîche. – aardappel/paprika mengsel over het deeg verdelen, stukje feta erboven verkruimelen en wat vers gemalen peper en oregano erover strooien.
– ca 25 min bakken bij 220 gr C. – vlak voor opdienen (geen foto gemaakt) paar grof gebroken walnoten erover verdelen.