Pompoencurry

0
(0)
Een heerlijke, kruidige curry van groenten, kerrie en kokosmelk. Pas toen ik het gemaakt had, realiseerde ik me dat het een veganistisch gerecht is. Dat etiketje schrikt veel mensen nog steeds af, maar ik zou zeggen: maak het eens klaar, het smaakt fantastisch!

500 gr pompoen, 1 ui, 2 grote wortels en 1 aubergine in blokjes snijden en in olijfolie aanbakken, samen met 2 fijngehakte knoflookteentjes en 1 stukje gember; dan een handje rozijnen en 5 tl kerriepoeder erbij (ik heb er ook nog een paar tl masalakruiden bijgedaan) en kort  meebakken; 500 gr tomaten in blokjes en 400 ml kokosmelk erbij en 20 minuten laten stoven. Op smaak brengen met peper en zout, beetje suiker en wat citroensap; 100 gr diepvrieserwtjes erbij doen en nog 10 minuten verder laten stoven. Garneren met geroosterde cashewnoten en verse peterselie. Wij hadden er naanbrood bij, maar ander brood, of rijst kan natuurlijk ook. Bijzonder geurig en smaakvol. 

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?