Pompoenpitten brood
Maar weer eens een brood gebakken – tja, als de beste (én de enige 😉) bakker van het dorp de hele week dicht is, dan moet je wel… Maar wel even experimenteren, een ‘nieuwe’ oven moet je wel leren kennen. De ‘nieuwe’ komt lang niet zo snel en goed op temperatuur als mijn vorige oven, dus het brood wat langer in de oven, en de temperatuur gewoon wat hoger ingesteld. Het resultaat viel niet tegen. Ik heb een half om half mix gebruikt van mijn favoriete Italiaans meelmix “Adri Fantasia” en gewoon bloem. 250 g van elk, theelepeltje zout, 7 g instantgist, 300 ml lauwwarm water en 3 eetlepels olijfolie. Een flinke hand gehakte pompoenpitten zorgt voor de “pit”.
Ook jammer: de ‘nieuwe’ heeft geen “deeggrijsstand”, dat had de oude oven wel, echt fijn, nu dus maar op de verwarming gezet om te rijzen. Er komt t.z.t. nog wel eens een nieuwe oven denk ik… 😉
Die combi van gewoon meel en adria fantasia moet ik ook eens proberen… Die pitten kan ik vergeten want Willem is genne “vogel”….