Pompoenpitten brood

0
(0)

Maar weer eens een brood gebakken – tja, als de beste (én de enige 😉) bakker van het dorp de hele week dicht is, dan moet je wel… Maar wel even experimenteren, een ‘nieuwe’ oven moet je wel leren kennen. De ‘nieuwe’ komt lang niet zo snel en goed op temperatuur als mijn vorige oven, dus het brood wat langer in de oven, en de temperatuur gewoon wat hoger ingesteld. Het resultaat viel niet tegen. Ik heb een half om half mix gebruikt van mijn favoriete Italiaans meelmix “Adri Fantasia” en gewoon bloem. 250 g van elk, theelepeltje zout, 7 g instantgist, 300 ml lauwwarm water en 3 eetlepels olijfolie. Een flinke hand gehakte pompoenpitten zorgt voor de “pit”.
Ook jammer: de ‘nieuwe’ heeft geen “deeggrijsstand”, dat had de oude oven wel, echt fijn, nu dus maar op de verwarming gezet om te rijzen. Er komt t.z.t. nog wel eens een nieuwe oven denk ik… 😉

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...