Preisoep
Een stevig soepje voor de lunch, het originele recept was wateriger, ik heb minder water toegevoegd zodat de soep wat dikker werd. Simpel, met weinig ingrediƫnten: 2 prei, 1 ui, 1 sjalotje, 3 aardappels. Snijdt de prei in ringen, de aardappel in kleine blokjes, was de prei en zet alles aan in de pan met een eetlepel olie. Houd een klein stukje lichtgroen van de prei apart, in flinterdunne ringetjes gesneden voor de garnering. Ondertussen 500 ml bouillon maken van een bouillonblokje. Voeg de bouillon toe aan de groenten en laat nog ca. 15 min zacht koken. Naar smaak peper en zout toevoegen, en met de staafmixer pureren.
Lekker,….. zou een lepel of 2 Philadelphia kaas er ook in smaken? Dat doe ik altijd bij de mosterdsoep
Goeie tip, ik denk zeker dat lekker zal zijn. Gaan we een keer uitproberen.
En je brengt me op een idee: mosterdsoep, heerlijk! Ook nog nooit zelf gemaakt, staat nu dus ook op ‘ lijstje…