Pruimentaart

0
(0)
Een heerlijk frisse plaattaart. 
Leg een rol bladerdeeg met papier en al op de bakplaat en prik er  met een vork gaatjes in. Maak aan alle zijden in de lengte een lichte inkeping van 1 cm. Zo ontstaat tijdens het bakken vanzelf een opstaand randje. Bestrijk het deeg tot die rand met een mengsel van: 80 gr gemalen hazelnoten, 80 gr suiker, 60 gr zachte boter en 1 losgeklopt ei. Op dit mengsel leg je de pruimen (ontpit en in achten gedeeld). De rand kan je nog bestrijken met een beetje water, of melk, of losgeklopt ei. 
Dan in het midden van de voorverwarmde oven op 200gr, ong. 35 minuten. 
Bestrooi daarna met fijngehakte hazelnoten en druk die met een vork aan in de pruimen, zodat ze vast blijven zitten.
Kan lauw of koud gegeten worden. 
Serveer met een beetje Griekse yoghurt of hangop erbij. Heerlijk!! 

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?