purple-dragon schotel.
Ik ging op zoek naar pastinaak…daar is het weer wel naar…lekker herfstig.
Niet te vinden in het dorp…niet getreurd…mijn oog viel op …..
De Winter-wortels van het ras ‘Purple Dragon’
Deze zijn aan de buitenkant diep-purper van kleur en glad, zo ’n 15-20 cm lang met een oranje-gele binnenkant. De smaak is bijzonder: ‘wild’, kruidig (Dragon) en zoet, lekker om rauw op te knabbelen, of vers versneden of versnipperd te gebruiken, maar ze smaken op z’n best na koken of roosteren. Paarse wortels hebben hun kleur te danken aan het hoge anthocyaan-gehalte, die het immuun-systeem in ons lichaam stimuleren en weerstand-verhogend werken . ‘Purple Dragon’ heeft z’n gezonde wortels oorspronkelijk in ….Italie!
Deze combineer ik met Bieta rossa, zo mooi gekleurd met rode en witte cirkels van binnen, Winterwortel en rode ui ringen.
Courgette plakjes, de groene kleur steekt mooi af op de paarse , oranje en rode kleuren.
Dit alles wok/stoom ik gaar zo’n 25 min met olie en wat boter, gekruid met gember, groene Italiaanse kruiden en paddenstoelen poeder. Om voor genoeg vocht te zorgen gaat er een slok witte wijn bij waar alles lekker in gaar kan worden…..echter niet tė.. (
Gecombineerd met aardappelgratin en saltimbucca van kalkoenfilet.
Morgen weer vliegen dus nu nog lekker gekookt met nieuwe ideeën zonder bestaand recept voor ons tweetjes…..
Gesmuld en Willem eet er morgen ook nog van…..we gooien immers nx weg…
Tot gauw….
Een pláátje! Goede reis morgen!
Ziet er lekker en gezond uit.