Rabarbercompôte
Een flinke zak rabarber gekregen uit de volkstuin van Threes. Dat is weer een leuk voorraadje compôte. Heerlijk bij vanille-ijs, yoghurt, custardpudding, of als vulling door cake of bananenbrood, maar ook hartig te gebruiken.
bakken-wie-ein-tiet.titunet.nl
Heel Titunet Bakt …
Hoe lekker is dit?
Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0
Nog niemand geproefd?
Rabarber, dat is eeuwen geleden dat ik dat gegeten heb zeg. Moest altijd veel suiker bij, vanwege het zuur, kreeg je “stroeve” tanden van…
De rabarber is tegenwoordig helemaal niet meer zo zuur. Er hoeft eigenlijk maar een klein beetje suiker bij. En die “stroeve tanden”, dat werd dan vroeger gecompenseerd door er een beetje kalk aan toe te voegen… Maar ook dat is allang niet meer nodig. Ik zal wel een potje voor je bewaren, kan je het weer eens proberen.
Opa en oma Jacobs hadden een moestuin met veel te veel rabarber waar ze gul van deelden, dus ik ben ermee opgegroeid. Lekker, vandaag maar weer eens meebrengen van de markt. Ik zie op internet ook leuke recepten om het in een hartige salade te verwerken.
Er zijn momenteel echt superveel recepten met rabarber. De simpele rabarbercrumble is mijn favoriet, maar er zijn ook talloze taartrecepten te vinden.
Een tip voor als je compôte gaat maken: doe er pas op het laatste moment de suiker bij (een beetje is meestal voldoende, echt niet meer zo veel als vroeger), en dan een lepel custardpoeder opgelost in een beetje water. Dit mengseltje roer je erdoor en dan de compôte laten afkoelen. Het zorgt voor een mooie rode kleur en het voorkomt het eventuele stroeve aan je tanden.
Hmmmm klinkt als
de tuin vroeger bij tante Lies.
Rabarber. Morgen is het markt…zal eens kijken of dat er is… Lekker om er dat toetje van te maken.