Rainbow Cake
De cake zelf:
– 2 pakken biscuit cake beslag dr oetker
– 10 eieren
– 100 ml water
– kleurstoffen: blauw, geel en rood dr.Oetker
Hecht en buiten laag:
– 75 gram boter
– 200 gram roomkaas
– 150 gram poedersuiker
– 1 zakje vanille suiker
– 1 pak lange vingers
Overige benodigdheden:
– 2 kleine taart vormpjes rond 16 cm doorsnee
– Beslagmixer
– Maatbeker
– Pannenlikker, roerlepel
Stap 1: Meng de biscuit beslag zoals beschreven staan op het pak, wij hebben 1 pak per keer gedaan 😉
Stap 2: Meet af hoeveel beslag er in de taart vorm gaat zodat die tot de helft vol zit, dit ging bij onze eerste twee baksels mis haha
Voeg de juiste hoeveelheid beslag (bij ons was dit 200ml) in de maatbeker er voeg hier kleur stoffen bij en roeren maar 😀
*met de kleuren blauw geel en rood kan je alles maken dus leef lekker uit*
Stap 3: Voeg de gekleurde beslag mix in de taart vormpjes en zet ze in de oven, op het pak staat hoe lang en op welke temperatuur hou er rekening mee dat je de tijd ongeveer halveert aangezien de bak vormen en hoeveelheid minder is. Na 20 min op 170 graden even de taartjes checken met een saté stokje, als er geen beslag meer blijft plakken aan het saté stokje dan is het taartje goed 😀
Herhaal stap 2 en 3 tot al het beslag op is – wij konden 6 taartjes maken.
Stap 4: de botercrème: Doe de 75 gram boter in een beslag kom en klop deze in enkele minuten romig. Voeg de 200 gram roomkaas en 150 gram poedersuiker toe en klop dit met de beslag mixer tot een luchtig en stevig glazuur. Voeg vervolgens de vanille suiker toe (dit kan ook bijvoorbeeld Citroën, limoen, sinaasappelschrapsel zijn, eigen smaak natuurlijk )
Stap 5: Snij de bovenkanten van alle taartjes af zodat je mooie rechte en platte rondjes hebt. Verkruimel de overige cakeresten die je hebt afgesneden voor decoratie.
Stap 6: Stapelen maar! Begin met een taartje en besmeer deze met de botercreme, herhaal dit tot je alle taartjes opgestapeld hebt.
Stap 7:
Besmeer het ‘taarten torentje’ ook aan de buiten en boven kant met boter crème en dan is het decoreren maar!
Wij hebben lange vingers en cake restjes gebruikt maar je kan natuurlijk van alles verzinnen 😉
Stap 8: Smullen maar!!
Groetjes Sjors en Anne 🤪
Wat een onderneming, supergoed! Heb je ook nog een foto van de kant-en-klare taart?
Inderdaad…wat een onderneming! Leuk! En wie gaat dat allemaal opeten??
Ben ook benieuwd naar een foto van het gehele gedecoreerde resultaat…
Prachtig al die kleuren!
Prachtig resultaat na al dat werk… respect hoor voor deze thuis bakkers.
En wat een afwas daarna….