Ratatouilletaart met knolselderij

1
(1)
Weer eens een nieuw recept voor hartige taart geprobeerd. Het recept sprak me aan omdat er zoveel groenten in gaan, slechts 2 eieren en geen room/melk én omdat Vincent geitenkaas in een hartige taart laatst best lekker vond.
Snijd een hele knolselderij (ca 750 g) in blokjes van 1 cm en kook ze ca. 8 min tot beetgaar. Giet af.
Meng in een kom: 1 blik (375 g) ratatouille à la Provençale, 1 blikje (70 g) tomatenpuré, 2 eieren, 100-150 g verkruimelde zachte geitenkaas naturel 48+ en de beetgare knolselderij.
Verwarm de oven op 170 gr C, bekleed een ingevette springvorm met 2/3 (deeg voor 4 croissants) van een blikje AH Super Croissantdeeg om de bodem te bedekken en een klein opstaand randje te genereren. Voeg de inhoud van de kom toe, draai er paar stevige draaien peper over en dek af met de rest (deeg voor 2 croissants) van het croissantdeeg. Bak ca. 55 min.
Raar slap spul dat deeg, wel lekker rekbaar dus makkelijk voor het ‘deksel’.
Maak een kruidenolie met de staafmixer: 50 ml goede olijfolie, 20 g platte peterselie, klein teentje knoflook, flinke draai peper.
Neem de taart uit de oven, laat 5 min afkoelen en besprenkel met de kruidenolie.
{CAPTION}

Wat vonden we er van: deeg lekker knapperig, vulling wat ‘los’ (Vincent houdt meer van de quiche-structuur op basis van eieren en room), mooie milde smaak, peterselie-olie is er erg lekker op!

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 1 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?