Recept Rheinisches Schwarzbrot

0
(0)
Ingrediënten : 500 gr grofgemalen granen (grof tarwe of rogge, of een 5- of 6- Korn Mischung), 250 gr volkoren tarwemeel, 100gr zonnebloempitten, een handje kummel (of karwij), venkelzaadjes en anijs (of 1 gemalen anijsklontje), verder: 1 el zout, 500 ml lauwe karnemelk (37 gr), 15 gr droge gist, 70 gr stroop.

Los de gist op in de karnemelk, goed roeren. Alles in de keukenmachine en ong. 4 minuten kneden. In de ingevette bakvorm (bekleed met bakpapier) doen en 1 uur laten rijzen in de oven op 50 gr. Daarna de oven op 150 gr. instellen in 2 uur bakken. Dan het brood uit de vorm halen, in een vochtige theedoek wikkelen en in de oven laten afkoelen. Daarna het brood in aluminiumfolie wikkelen en in de koelkast leggen. Daarna kan het aangesneden worden. (Dat gaat het best met de snijmachine). 
Het brood weegt 1350 gram! Je kan het na het snijden het beste in porties verdelen en in de diepvries bewaren. Smaakt daarna als vers!
Succes en eet smakelijk. 

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?