Rijstevlaai

5
(1)
Gisteren de afsluitavond van een van mijn conversatiegroepen. Naar traditie brengt iedereen wat lekkers mee. Mij werd gevraagd of ik een rijstevlaai kon maken…. Ik had al heel lang een AH-recept in de klapper zitten, maar nog nooit gemaakt. Dus nu voor de eerste keer, en dan doe ik alles het liefst precies volgens het recept.

Prima gelukt!! Ik had 1 liter melk, dus met 100 ml eraf voor het broodmix bleef er 900 ml over om de rijst in te koken. Dacht dat dat wel voldoende zou zijn samem met 250 ml slagroom. Volgende keer neem ik  toch 1 hele liter. Het lijkt enorm veel vocht, maar de rijst neemt het allemaal op. Je moet wel continu blijven roeren en niet 'af en toe' zoals in het recept staat. Ook tijdens het afkoelen van de rijst moet je er steeds in roeren, anders krijg je velvorming. 
Ik heb een vlaai vorm gebruikt en geen springvorm.
Volgende keer zou ik de oven op 200 gr. zetten ipv 175 gr. en dan wat korter bakken. Nu was de korst ietsje te hard geworden.
Maar voor een eerste keer vond ik het een prachtig resultaat. En mijn cursisten vonden de vlaai heerlijk! 


Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 5 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?