Risotto met groene asperges, doperwten en gebakken zalm

4
(1)

Een heerlijk gezond gerecht met veel groene groenten, lekker in combinatie met de gebakken zalm!

{CAPTION}

Ingrediënten (voor 2 pers): olijfolie, een teentje knoflook, een klein uitje of sjalotje, ca 100 g risotto rijst, 250 g groene asperges, 500 ml kokend hete kippenbouillon, 300 g doperwten, 1 glas droge witte wijn, 30 g parmezaanse kaas geraspt, verse basilicum, 2 moten zalm à 125 g (met vel), peper en zout en een beetje limoen- of citroensap.

Bereid de risotto op de gebruikelijke wijze. Kook ondertussen de doperwtjes net/net-niet gaar en zet ze even aan de kant. De groene asperges in stukjes van 2 cm snijden, maar hou de kopjes apart. Als de risotto bijna klaar is (nog ca. 3-5 min te gaan), doe je de doperwtjes en de stukjes groene asperges erbij. Wacht met het toevoegen van de aspergekopjes tot het vlak vóór het eind, anders worden deze te gaar (snot).
Ondertussen de moten zalm met peper en zout kruiden, en wat citroensap eroverheen druppelen. Bak de moten, eerst 5 min op de huidzijde, keer de vis voorzichtig om en bak dan de andere kant nog 3 min.
Als de risotto met groenten klaar is (pas op dat deze niet té droog wordt), even een klontje boter en wat gehakte verse basilicumblaadjes erdoor roeren. Maak het af met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Wij dronken er een zalig glas Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi wijn bij (tja – die moest toch open vanwege de risotto 😜).

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 4 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...