Romige venkelsoep met zoete aardappel
Deze soep heb ik in porties van 500 ml in de vriezer zitten, precies genoeg voor 4 (koffie)kopjes soep bij de lunch of als amuse. Hoeft niet eens, want vers gemaakt is ook zó klaar. De slagroom doe ik er eigenlijk nooit in, de consistentie op basis van de andere ingrediënten is al prima!
Snijd 3 zoete aardappels, 1 venkelknol met het loof, 2 kleine uien (of 1 grote) en 1 teen knoflook in stukjes. Wrijf een halve eetlepel venkelzaad fijn in een mortier. Bak dit alles ca 10 min in 2 eetlepels olijfolie op medium vuur aan.
Voeg ongeveer een halve liter kokend water toe en een groentenbouillonblokje en laat nog eens 5-10 min koken.
Pureer met de staafmixer, voeg peper en zout naar smaak toe en evt een scheutje slagroom vóór opdienen.
Snijd 3 zoete aardappels, 1 venkelknol met het loof, 2 kleine uien (of 1 grote) en 1 teen knoflook in stukjes. Wrijf een halve eetlepel venkelzaad fijn in een mortier. Bak dit alles ca 10 min in 2 eetlepels olijfolie op medium vuur aan.
Voeg ongeveer een halve liter kokend water toe en een groentenbouillonblokje en laat nog eens 5-10 min koken.
Pureer met de staafmixer, voeg peper en zout naar smaak toe en evt een scheutje slagroom vóór opdienen.
Ik moest het woord mortier even opzoeken….vijzel dus. Ik ken mortier alleen als wapen…weer wat geleerd..
Het soepje was heerlijk en verassend fris met de venkel .