Rondje tapas

5
(2)

Gisteren met Michelle de welbekende vrijmibo ingeluid… en als je iets drinkt, moet je er ook iets bij eten…! Dus enkele rondes tapas gemaakt. We begonnen met zelfgemaakte tsaziki met rustiek landbrood (niet zelfgebakken) en bruschetta met pomodori – een mengsel van fijngesneden stukjes tomaat (alleen het vruchtvlees), rode ui, knoflook, basilicum en ansjovis met olijfolie. Dan een gevulde champignon met roomkaas, pecorino en pijnboompitjes uit de oven. Daarna langoustines, even in de olijfolie op middelhoog vuur bakken met wat fijngesneden knoflook, rode peper en verse peterselie, afgeblust met een flinke scheut witte wijn. Dan mijn versie van ‘feta saganagi’ , een Grieks gerecht met gebakken feta: in een ovenschaal doe je gesneden stukjes groente (ik had ui, paprika, champignons, rode peper, maar je kan erin doen wat je lekker vind) en wat teentjes knoflook. Hierover leg je wat stukken feta en schenk er royaal olijfolie over, peper en zout, en wat verse oregano en tijm. Ong. 20 min. in de hete oven tot de olie bubbelt en de feta een kleurtje heeft gekregen en lekker zacht is geworden. Ik heb er nog een spies met in plakjes gesneden chorizo boven gehangen, de chorizo roostert dan lekker knapperig en het vet smelt en drupt in de ovenschaal, wat weer smaak afgeeft…. lekker om met brood te dippen. Yamas!




Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 5 / 5. Hoeveel keer geproefd? 2

Nog niemand geproefd?