Sauzen en salades bij Limousin worstjes
Op een fijne dag, met goed gezelschap, heerlijke Limousin worstjes op de BBQ gelegd en laten vergezellen van de volgende sauzen en salades:
Rode BBQ saus
Halve rode ui en klein sjalotje heel fijn snipperen. Dit samen met 100 ml water, sap van een halve citroen, 1 el Dijon-mosterd, 2 el Italiaanse wijnazijn, 2 el donkerbruine basterdsuiker en peper en zout naar smaak door elkaar roeren. Het mengsel gedurende ca 30 min op een klein pitje zachtjes laten pruttelen tot een stroperig geheel. Vervolgens 8 el tomatenketchup toevoegen (ik gebruikte Heinz zero zout en suiker), 2 el Worcestershire saus en 1 1/2 tl gerookt paprikapoeder. Nog even aan de kook brengen en dan af laten koelen.
Honing-mosterdsaus
Door elkaar roeren: 6 el Zaanse mayonaise, 1 el Dijon mosterd, 1 el Limburgse mosterd, 2 tl honing, de blaadjes van 2 takjes verse tijm.
Italiaanse aardappel salade
500 g krieltjes met schil schoonborstelen en zonodig in kleinere stukjes snijden. Ca 10 min koken tot beetgaar en afgieten.
Intussen de yoghurt-balsamico dressing maken: Meng 3 el halfvolle joghurt met 2 el Zaanse mayonaise, 1 tl Dijon mosterd, 1 el witte balsamico azijn. Hak de blaadjes van 3 stelen platte peterselie klein en ris de blaadjes van 2 takjes verse tijm en roer dit door de dressing. Flinke draai peper toevoegen.
Meng de dressing met de iets afgekoelde krieltjes en met een fijngesneden rode ui, 1 el kappertjes en 1 el appelkappertjes. Nachtje in laten trekken in de koelkast.
Groene salade met frambozen
Klop een dressing van 4 el goede olijfolie, 4 el rodewijn azijn, 2 tl honing en 2 tl Dijon mosterd. Snijd 3 stelen lenteuitjes in smalle ringetjes. Open 2 zakken slamelange rode biet van Appie, meng deze met de lente-ui en de dressing. Beleg met verse frambozen en zelfgekraakte walnoten.
Rode BBQ saus
Halve rode ui en klein sjalotje heel fijn snipperen. Dit samen met 100 ml water, sap van een halve citroen, 1 el Dijon-mosterd, 2 el Italiaanse wijnazijn, 2 el donkerbruine basterdsuiker en peper en zout naar smaak door elkaar roeren. Het mengsel gedurende ca 30 min op een klein pitje zachtjes laten pruttelen tot een stroperig geheel. Vervolgens 8 el tomatenketchup toevoegen (ik gebruikte Heinz zero zout en suiker), 2 el Worcestershire saus en 1 1/2 tl gerookt paprikapoeder. Nog even aan de kook brengen en dan af laten koelen.
Honing-mosterdsaus
Door elkaar roeren: 6 el Zaanse mayonaise, 1 el Dijon mosterd, 1 el Limburgse mosterd, 2 tl honing, de blaadjes van 2 takjes verse tijm.
Italiaanse aardappel salade
500 g krieltjes met schil schoonborstelen en zonodig in kleinere stukjes snijden. Ca 10 min koken tot beetgaar en afgieten.
Intussen de yoghurt-balsamico dressing maken: Meng 3 el halfvolle joghurt met 2 el Zaanse mayonaise, 1 tl Dijon mosterd, 1 el witte balsamico azijn. Hak de blaadjes van 3 stelen platte peterselie klein en ris de blaadjes van 2 takjes verse tijm en roer dit door de dressing. Flinke draai peper toevoegen.
Meng de dressing met de iets afgekoelde krieltjes en met een fijngesneden rode ui, 1 el kappertjes en 1 el appelkappertjes. Nachtje in laten trekken in de koelkast.
Groene salade met frambozen
Klop een dressing van 4 el goede olijfolie, 4 el rodewijn azijn, 2 tl honing en 2 tl Dijon mosterd. Snijd 3 stelen lenteuitjes in smalle ringetjes. Open 2 zakken slamelange rode biet van Appie, meng deze met de lente-ui en de dressing. Beleg met verse frambozen en zelfgekraakte walnoten.
Ben normaal gesproken geen sauzen fan, maar deze rode bbq saus is ECHT lekker….de rooksmaak is juist verfijnd aanwezig… maar ja… het geheim is de “Worzjestursaus”…
Ook de Italiaanse aardappelsalade is heerlijk.. en met liefde gemaakt… dat proef je…