Simpel adriabrood

0
(0)

Van Stan nog een zak Adria Fantasia meel gekregen. Was al ver over de datum, dus een beetje riskant… Deze keer het makkelijke recept (niet kneden, niet rijzen, hoppa de koude oven in…) uitgeprobeerd en het resultaat was uitstekend!! Dit is een ideaal recept voor als je weinig tijd hebt en toch een vers brood op tafel wil zetten.

Men neme 500 gr meel (in dit geval 250 gr Adria en 250 gr tarwebloem), 150 gr zaden & pitten, 2 tl zout. Los 1 blokje (42 gr) verse gist op in halve liter lauw water. Doe dit bij de droge bestanddelen en voeg er nog 2 eetlepels vruchtenazijn aan toe. Even met een houten lepel roeren. Het blijft een nat deeg. Doe over in een bakvorm en zet in het midden van een koude oven, stel in op 200gr Boven-en onderwarmte (geen hete lucht). Laat 1 uur bakken, schakel de oven uit en laat de vorm er nog een kwartiertje in staan met gesloten deur. Haal het btood eruit en laat het uit de vorm verder afkoelen.
Simpeler kan het niet…
Zag er laatst nog een filmpje over op YouTube. Ik dacht: “hé, dat ken ik…”
Het gaat ook heel goed met speltmeel.
Je kan het ook prima invriezen, want dit brood woog uiteindelijk meer dan 1kg.

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?