sisili bolbrood
Al lang geen brood meer gemaakt.
Laatst bij de molenaar een nieuw meel gekocht dus nu mooi de gelegenheid om het uit te proberen.
Farina Sisili:
Het is een mengsel van meel en griesmeel met durumtarwe en zachte tarwevariƫteiten die alleen in de Siciliaanse regio worden geteeld en op natuursteen gemalen.
Meel met een lage glutenindex, licht getrommeld en rijk aan olige elementen van tarwekiemen en zemelen.
Gebruik lievito di madre (moedergist), klontje boter en drupje olie, 10 gr zout, 500 gr meel en 200 a 300 ml lauw water…. Mengen zeker 25 min. en 2x laten rijzen. Op de bakplaat met alleen de ring van een springvorm.
Bakje water in de oven en gebakken op 220 gr 35 min. Na BaktUmaar… SmultUmaar……
Ziet er goed uit. Was het deeg wel goed te kneden met zo weinig gluten? En hoe smaakte het?
Nou ik had iid het idee dat de kenwood machine er moeite mee had…… Smaakt heerlijk mooi luchtig geworden met krokante korst
Vraagje: wat is ‘getrommeld’ en wat is ‘moedergist’?