soto

0
(0)

Soto, Indonesische kippensoep.
De dag ervoor kippenpootjes gegeten en van de botjes en vel en restvlees bouillon getrokken op de houtkachel.
Daarna een flinke kipfilet mee laten trekken. 
Ik had nog uit Nederland een boemboe voor soto van de Indonesische toko op de Veldense weg. Glad vergeten maar door Sjors weer herinnerd, toen hij en Anne de sup ayum ibo gemaakt hadden.
De kippenbouillon dus afgemaakt met de gefruite  soto boemboe. Vergezel de soep met allerlei lekkers zoals gekookte pandan rijst  geel gekleurd met kerry, gekookt ei, taugé (helaas uit ‘n glas want verse kun je bijna nooit kopen hier) fijn gesneden lenteui, geroosterde knapperige uitjes, kroepoek.
Van Stan geleerd, nu geïnspireerd door Sjors…. Het was lekker om weer eens oosterse smaken te proeven. 

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?