Spaanse tortilla
Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden en zachtjes in de koekenpan bakken, een dikke ui snipperen, twee tenen knoflook fijn snijden, een stuk chorizo in blokjes snijden, en dit alles na ong. 20min toevoegen en rustig mee bakken voor nog eens ong. 20min.
Ondertussen 5 eieren klutsen en mengen met peper en zout in een grote kom en hierin de aardappelschijfjes mengen. Dit mengsel in de koekenpan laten glijden en alles rustig laten bakken en zachtjes garen. Als de bovenkant gestold is, met behulp van een deksel de boel omdraaien en de andere kant even bakken. Taaaadaaaa klaar!
Supergoed gelukt! Een heerlijke tortilla! Daar staat een Spaanse mamma nog van te kijken!!! 😋
Mooie kleur… Daar krijg je honger van.
Dat draaien vind ik toch altijd ‘n risico.
Top Wimke.
Een goed voorbeeld verdiend navolging… De tortilla zag er zo lekker uit dat ik vandaag een met restantjes ook iets dergelijks probeerde. Ingrediënten: aardappel, witte en rode ui, zwarte bonen, olijven, en natuurlijk eieren. De kruidige touch kwam van een restantje Mojo Rojo.
Helaas de verkeerde pan gebruikt, waardoor het meer een goedgevuld roerei werd, hij wam niet goed de pan uit – maar lekker was ‘ie wel…
Als je de tortilla in de oven bakt, heb je het probleem met omdraaien niet. Eerst alles in de pan bakken, dan overdoen in een taartvorm, dan het eimengsel erop en bestrooi met een beetje kaas en half uurtje in de oven.
Kan niet mislukken.
Goeie tip, Wilmy!