Spaghetti al ragù
Vrijdag, dus tijd genoeg om een goddelijke ragù te maken, want om alle smaken optimaal tot hun recht te laten komen staat dit gerecht de hele middag, ca. 5 uur, op het vuur te pruttelen.
Ingrediënten: ui, winterwortel, bleekselderij, rundergehakt, passata di pomodori, runderbouillon, rode wijn en nootmuskaat.
Oorspronkelijk meestal gegeten als saus over de tagliatelle, maar met spaghetti is ‘ie ook zalig! Natuurlijk wat Parmezaanse kaas erover, en een goed glas rode wijn er naast – mmmm, smullen maar!
Daar gaat niets boven. Heb het eergisteren ook gemaakt alleen geen 5 uur laten pruttelen,en dat maakt het juist zo lekker geconcentreerd lekkerrr. En maak je ‘n grote pan… Heb je er vaker lol van.
Precies, 1 x raden wat we morgen eten… 😃
Probeer eens canneloni te vullen met de passata (de saus), beetje bechamel en formaggio erover….in de oven en zo zet je weer eens wat anders op tafel…
Goed idee, ga ik doen!
Ik had me er de hele dag al op verheugd want ik kreeg als teaser al halverwege de dag een foto. Hij was fluwelig van smaak en superlekker!
Dat kan ik me voorstellen… Dus eenmaal thuis meteen ” A TAVOLA”!! 🍝