Spaghetti met gekaramelliseerde sjalotten en mozzarella
Je overschrijdt hiermee je aanbevolen dagelijkse max hoeveelheid vet, maar wat is dit smikkelen!
Recept is uit Boodschappen: www.boodschappen.nl/recept/spaghetti-met-gekaramelliseerde-sjalotten-en-mozzarella/
Aanpassingen die ik deed: – helft van de olijfolie gebruikt – een heel blikje ansjovis gebruikt – ik gebruikte niet het kookvocht van de spaghetti om het gerecht smeuiig te krijgen maar het vocht dat bij de buffelmozzarella zat. Ik had eens gelezen dat dit een mooie rijke smaak heeft en zonde is om weg te gooien. – de buffelmozzarella had ik kort opgepiept in de magnetron zodat hij lauw was, je krijgt dan niet zo’n koude platsj op je spaghetti – erbij een salade van gele puntpaprika en een halve avocado.
Recept is uit Boodschappen: www.boodschappen.nl/recept/spaghetti-met-gekaramelliseerde-sjalotten-en-mozzarella/
Aanpassingen die ik deed: – helft van de olijfolie gebruikt – een heel blikje ansjovis gebruikt – ik gebruikte niet het kookvocht van de spaghetti om het gerecht smeuiig te krijgen maar het vocht dat bij de buffelmozzarella zat. Ik had eens gelezen dat dit een mooie rijke smaak heeft en zonde is om weg te gooien. – de buffelmozzarella had ik kort opgepiept in de magnetron zodat hij lauw was, je krijgt dan niet zo’n koude platsj op je spaghetti – erbij een salade van gele puntpaprika en een halve avocado.
Goede tip om het mozzarella vocht te gebruiken. Ik vang gekookte pasta vocht op in een kop. Vaak heb je het nodig om de saus wat smeuïger te maken. En inderdaad wat is een half blikje ansjovis nou …ik mis mis een zwarte olijf? Ga deze zeker maken…