Sprûutjes stamp

5
(1)

Wat te doen als het sneeuwt…
na een extra kort wandelingetje (brrrrr… ik hou Δ—cht niet van de sneeuw en kou) snel naar binnen en maar vroeg aan de kook beginnen! Een pluspunt van de winter vind ik alleen maar dat je nog eens een lekkere stamppot op tafel kunt zetten: dus… spruitjes schoonmaken en piepers schillen! De aardappels kook ik in ’n laagje water met een bouillonblokje, en daarboven het stoommandje met de gehalveerde spruiten; die stoom je al-dente en daarna even roerbakken in het restje vet van de ondertussen uitgebakken spekjes. Door het bakken caramelliseren de natuurlijke suikers in de spruitjes en krijgt het een heerlijk geroosterde en iets zoetige smaak. Ondertussen de gare piepers uit laten dampen en met een schep kwark tot puree stampen met wat nootmuskaat en p+z. Dan de spruitjes met spekjes er door stampen. Lekker met een saucijsje en jus… πŸ˜‹





Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 5 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?