Stoofpeertjes in herfstbokbier
Nu al twee keer gemaakt en beide keren vielen ze in de smaak!
- 10 stoofperen (geschild, steeltje er nog aan)
- 1 flesje herfstbokbier (300 cc)
- 150 gram rietsuiker
- 1 kaneelstokje
- 1 vanillestokje
- 2 takjes tijm
Herfstbokbier is er maar een aantal maanden per jaar en combineert fijn met deze specerijen. Ik gebruikte Grolsch gerijpte herfstbok. Schenk het bier in een pan en voeg de suiker, het kaneelstokje en de peren toe. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap de vanillezaadjes eruit en voeg toe aan de peren. Leg ook het vanillestokje zelf tussen de peren en de takjes tijm erop. Koken tot zacht (ca half uur).
Daarna heb ik het vocht in laten koken tot een stroperige massa, af laten koelen en in een flesje erbij gepresenteerd.
Heerlijk peertje,zeker met het leuke flesje met de lekkere siroop . Weer eens wat anders dan de gangbare rode port waar de peer vaak in wordt gestoofd…