Sup Ayam Ibu
Voor 4 personen
◦ 2 kippen bouten
◦ 1 Chinese kool
◦ 1 spitskool
◦ 2 Maggie blokjes kip
◦ 3 kopjes water
◦ 3 kopjes pandan rijst
◦ 1/2 bouillon blokje
◦ 3 eitjes ◦ Snufje peper en zout
◦ Gebakken uitjes
Heerlijke zelfgemaakt kippen soep, het is op Indische wijze bereid dus voor het lekkerste resultaat heb ik de bouillon een dag van te voren laten trekken. De kip 2 uur laten trekken in ruim water en dan ‘plukken’ bot en knoest verwijderen. Dan nog even een uurtje op laag vuur door laten trekken met de bouillon blokjes. Lekker een nachtje laten staan dan komt er een smakelijk laagje op.
Snij de kolen, wel even de kern eruit halen anders wordt het bitter en een beetje slijmerig. De kolen in reepjes snijden en toevoegen aan de bouillon en 10 min laten koken en nog een half uurtje op laag vuur laten staan.
Ondertussen de pandan rijst wassen en opzetten met water en ik vind het altijd lekker om er een halfje kippenbouillon blokje bij te doen. 3 kopjes rijst en 3 kopjes water en dan laten koken tot er gaatjes door de rijst verschijnen als het water bijna droog gekookt is nog even een kwartiertje met deksel laten stomen. Ondertussen niet roeren.
Eitjes kloppen met een beetje pepper en zout en een dunne omelet bakken en af laten koelen.
Als de omelet is afgekoeld reepjes snijden als garnering bij de soep.
Soep opscheppen, bultje pandan rijst in het midden, ei reepjes er omheen draperen en bestrooien met gebakken uitjes.
Smullen maar!!
Groetjes Anne
Super lekker!!
Zit nu aan het tweede bordje! 🙂
Ziet er lekker uit, wanneer kunnen we aanschuiven? 😉
Eerste bijdrage van Anne: mooi begin Anne, ik zou zeggen hou je niet in!
Klinkt super lekker, lijkt het een beetje op ” soto”?
Jaaa lijkt er een beetje op!