Surinaamse pindasoep
Voor de verandering eens een soepje dat we niet zo vaak maken, hoewel het wél altijd erg lekker is: Surinaamse pindasoep.
Ingrediënten:
4 eetlepels arachide- (pinda) of zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
300 g kip(dij)filet, in kleine stukjes
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes
300 g pindakaas
1 liter kippenbouillon
100 ml kokosmelk
4 takjes bladselderij, grof gesneden
1 rode peper, gesnipperd
Bereiding: verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kip toe en bak 3-4 minuten. Voeg de bouillon en pindakaas toe. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze toe. Breng al roerend weer aan de kook. Roer de kokosmelk erdoor en laat 15 min zachtjes koken. Vis de nu laurierblaadjes uit de soep en voeg de bladselderij en rode peper toe. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Smullen maar! 😋
Ooit lang geleden wel eens gegeten…maar kan me niet meer heugen hoe dat was….. volgende keer pindakaas meenemen naar Italië….en welk dranje drink je erbij? Ziet er ook leuk uit……
Soep speciaal gemaakt voor mijn moeder, die kan wel wat extra eiwitten en calorieën gebruiken. Zojuist met zijn 4-en de pan schoon leeg gelepeld: hij was heerlijk!