Surinaamse pindasoep

0
(0)

Voor de verandering eens een soepje dat we niet zo vaak maken, hoewel het wél altijd erg lekker is: Surinaamse pindasoep.

Ingrediënten:
4 eetlepels arachide- (pinda) of zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
300 g kip(dij)filet, in kleine stukjes
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes
300 g pindakaas
1 liter kippenbouillon
100 ml kokosmelk
4 takjes bladselderij, grof gesneden
1 rode peper, gesnipperd

Bereiding: verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kip toe en bak 3-4 minuten. Voeg de bouillon en pindakaas toe. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze toe. Breng al roerend weer aan de kook. Roer de kokosmelk erdoor en laat 15 min zachtjes koken. Vis de nu laurierblaadjes uit de soep en voeg de bladselderij en rode peper toe. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Smullen maar! 😋

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...