Tapas met bubbels
Vanwege 35 jaar getrouwd en Michelle te gast: tapas met bubbels.
Op tafel zoute krakelingen, grote olijven, zelfgemaakte guacamole met tortillachips en scrocchi.
Als eerste warme gerechtje een minipaprikaatje gevuld met kruidenroomkaas en bestrooid met pijnboompitten (15 min bij 200 graden):
Daarna een mosselspiesje (3 gekookte mosselen aan prikker, belegd met een blaadje salie en omwikkeld met gerookt ontbijtspek, 10 min 200 graden):
Vervolgens sticky kippenvleugeltjes met een zelfgemaakte mascarpone/zoete chilisaus/peterselie dip. De vleugeltjes hebben een nacht in een marinade gelegen van 3 geraspte teentjes knoflook, 1 1/2 el honing, 1 el citroensap, 2 cm geraspte gember, 1 tl cayennepeper, 1 tl paprikapoeder, 3 el olie, 1 el bruine suiker, draai zeezout. 30 min in de oven bij 200 graden. Vingers bij afgelikt en geen foto van (al teveel bubbels op).
Pizzaoven aan en pizzadeeg belegd met zelfgemaakte tomatensaus, mozzarella, rode ui/salami/taggische olijven/tomaat/geraspte kaas:
en de andere met ansjovis/kappertjes/rauwe ham/geraspte kaas.
IJsje na van de Helenahoeve:
Dat was een heerlijke zomerse 35 jarig huwelijk bubbel tapas . Het vuur brandt nog tussen deze twee geliefden. π₯°.
“Het leven is èèn groot feest, als je zelf de slingers ophangt!” π
πΎπ₯π