tarte tatin met peer en appel
Geïnspireerd door Elise, ook weer eens een tarte tatin gemaakt. Ik had nog 2 peren en 2 appels. Suiker laten karameliseren en n klont boter toegevoegd zoals in vele recepten staat.
De hete vloeistof in een ovenschaal gedaan , daarop de gesneden appels en peren…afgedekt met bladerdeeg lap in de oven 30 min op 200 Gr.
Uit de oven even laten staan ,n minuutje of 5……de vorm omdraaien op een groot bord.
En dan gebeurt het bij mij telkens weer….loopt al het caramel van het bord.
Gloeiend heet over de aanrecht zo de lades in…..lekker plakkerig….😱😡😤🤔
Wie heeft een tip dat dit niet gebeurt?
Verder ziet het er goed uit….
Suiker zonder boter laten smelten, en dan een beetje water voorzichtig toevoegen, en iets langer laten afkoelen.
En… niet roeren! Pas op het laatst als alles gesmolten is en van het vuur af, heel even doorroeren.
Ik roer iid niet wel met de pan hen en weer bewegen….
Ja dat denk ik ook.
Ziet er wel heerlijk uit! Jouw recept plus tips van Stan en Wim: zo doe ik het ook, ik zou iets langer laten afkoelen. Lekker op zo’n dag als vandaag, hier pruttelt de erwtensoep.
Krijg zin om ook zo’n tarte tarin te maken. Ziet er zo lekker uit. Zag laatst een filmpje voorbij komen en dat was ook een flinke klont boter laten smelten met de suiker en dan in de ovenschaal. Zal eens kijken of ik het weer kan vinden, misschien laten ze ook zien hoe je de vorm veilig om moet draaien.