Tom kha kai

5
(2)

Mien erme sies moest vandaag weer naar de tandarts…vorige week kies gevuld, raakte ontstoken dus vandaag weer terug: weg kies… Dus net een lekker soepie gemaakt en dan op z’n thais: Fijn gesneden rode ui, knoflook en rode peper fruiten in wat olie, een duimpje geschilde verse gember en een gekneusde stengel vers citroengras erbij, een tl. laos-, gember- en korianderpoeder erbij en even meebakken. Dan kastanje champignons in plakjes even meebakken en daarna 1 1/2 L. kippenbouillon en 200ml kokosmelk toevoegen. Om het extra romig te maken heb ik nog een blokje santen toe gevoegd. Het originele recept is met verse kip en daarvan getrokken kippenbouillon, maar voor het gemak vandaag met bouillonblokjes en stukjes gerookte kip…ook heel lekker! Op het eind nog oesterzwammen, fijngesneden bosui en taugΓ© toevoegen en nog kort 1min. meekoken. Op smaak brengen met een paar druppels vissaus, een tl. bruine suiker en sap van een verse limoen… even proeven want het hoort umami te zijn: zout, zoet, zuur en pikant, je moet alle smaken proeven en onderscheiden!



Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 5 / 5. Hoeveel keer geproefd? 2

Nog niemand geproefd?