Tomate farcie aux œufs π
Een lunchhapje dit keer: gevulde tomaat. Zoek een paar mooie zeer grote tomaten uit, je kunt ze met van alles vullen, net wat voorhanden is. Ik heb een gesnipperd sjalotje en gehakte grote champignons gebruikt. Snijd een plak van de bovenkant van de tomaat af, deze dient als voetstukje om het andere deel op te zetten. Hol de tomaat uit, en zet ze op een bakpapier op de ovenplaat. Nu de vulling erin, en laat dan voorzichtig een ei er in lopen. Beetje peper en zout, en dan rijkelijk bestrooien met geraspte kaas, wat groene kruiden (bv oregano) als versiersel er bovenop. Dan voorzichtig in de voorverwarmde oven zetten en 35-40 min laten garen.
Smakelijke lunch!
Was verrassend, lijkt me ook lekker gevuld met wat tonijn.
Wat ingenieus om het kapje als voetje te gebruiken….leuk idee dat inspireert weer tot vele variatiesπ