Tradities met Oud en Nieuw

0
(0)

Er zijn twee gerechten die wij elk jaar opnieuw met Oud en Nieuw maken. Het eerste gerecht is de erwtensoep, die we op 30 december al opstarten, voor het eerst eten met Oudjaar en die nu op Nieuwjaarsdag wel zo ongeveer op is:

Hij wordt met de dag lekkerder, ik gebruik altijd onderstaand recept waarbij ik de varkenspoot vervang door 2 schouderkarbonades:

Het tweede gerecht is een bladerdeeg-zalmhapje voor bij de bubbels. Dit jaar waren we een ingredient vergeten te kopen en dat zijn we op het laatste nippertje nog speciaal gaan halen, omdat het gewoon niet zo kan zijn dat we een jaarwisseling zonder dit hapje hebben. Het is een heerlijke combi en met een bubbeltje wordt het zelfs een chic hapje.

Recept: bakje Hüttenkäse mengen met rasp van de schil van een halve citroen, peper en zout en een klein handje fijngesneden verse dille. 5 bladerdeegplakken op bakpapier leggen, bekleden met plakje gerookte zalm of zalmsnippers, daarop in het midden van links tot rechts een ‘streep’ van het Hüttenkäse- mengsel scheppen. Onbedekte stukjes deeg over de ‘streep mengsel’ klappen zodat je een soort rolletje krijgt. Dichtplakken met water. Omdraaien zodat de mooie kant van het rolletje boven ligt en de naad op het bakpapier. Nat maken en wat grove zoutkorrels of sesamzaadjes erover strooien. Ca 15 min bij 220gr afbakken. Evt halverwege, als de Hüttenkäse gestold is en niet meer ’loopt’ , het rolletje op een rooster leggen en verder afbakken zodat de onderkant ook gaar wordt. Elk rolletje in 3-en snijden. Warm eten, je kunt ze ook al eerder bakken, af laten koelen en dan vlak voor het serveren in een hete oven weer even opwarmen. Geen foto van gemaakt, ze waren te snel op…..

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?