uientaart
Vandaag een recept uitgeprobeerd van Janny van der Heijden (ja, ja, van Heel Holland Bakt): uienquiche zonder korst.
Voor 4 tot 6 pers. : snipper 1 kg uien en smoor ze 30 minuten in boter, voeg ook 3 laurierblaadjes toe. Laat afkoelen. Klop 3 eieren in 300 ml crème fraîche, voeg er 1 tl tijm en peper en zout aan toe, dan 150gr geraspte belegen kaas en roer er de uien door. Doe alles in een ingevette quiche vorm (beslist geen springvorm) en zet 30 minuten in de op 200 gr voorverwarmde oven.
Resultaat was lekker, maar ik zou er de volgende keer toch 100gr bloem bij doen, zodat het wat steviger wordt. In feite is het dan precies het recept van de hartige clafoutis die ik al vaker gemaakt heb (dan ook nog met tomaatjes, paprika etc).
Erbij een lekkere groene salade met radijsjes, tomaatjes, aardbeien, avocado.
Maar mis je juist de krokante korst dan niet?
Klopt her dat de taart zacht blijft? En de smaak heel romig. Ik had ook niet echt een krokante korst, heb wel precies het het recept uit het boekje gevolgd.
Klopt, omdat je geen deeg gebruikt, heb je geen krokante korst. Als je de taart aansnijdt, moet hij wel stevig zijn (anders heeft hij niet lang genoeg in de oven gestaan), maar tegelijkertijd is hij zacht en romig.