Wat de la schaft

0
(0)

Eindelijk eens een bijdrage van mij (dat krijg je met een man die het leuk vindt om te koken en dat ook nog eens superlekker doet …..). Ik had de keukenkastjes opgeruimd en toen een la gemaakt met spullen die ofwel al net over de datum waren danwel tussen nu en een paar weken expireren. Mijn keuze vandaag uit de la: farfalle zebra gestreept met sepia, restje citroenolie, potje met nog een bodempje gedroogde Italiaanse kruiden, halve zak grote garnalen, blikje artisjokharten en een glas kersen met pit op sap.
Pasta al dente gekookt met een scheutje olijfolie en wat zout. Twee uien gesnipperd en samen met de Italiaanse kruiden en twee geraspte teentjes knoflook lekker zo’n drie minuten laten bakken in olijfolie. Gepelde garnalen erbij, en na twee minuten bakken de in vieren gesneden artisjokharten nog twee minuten mee laten bakken. Op het bord nog wat versgemalen peper erover en wat druppels mooie olijfolie.

{CAPTION}

Heerlijk, al was er wel één die toch liever een boterham met pindakaas had…..

{CAPTION}

Het toetje was eenvoudig: kersen ontpit, met het sap in laten koken (ik heb even getwijfeld of ik een scheutje Oranjebitter mee zou laten koken want die fles staat hier ook al jaren op de plank) en rijkelijk op een mooie bol slagroomijs gedrapeerd.

{CAPTION}

Er zitten nog interessante dingen in de la, wordt vervolgd…..

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?